reizen naar berlijn

Reizen naar Berlijn

Je reist makkelijk naar Berlijn en overnacht in deze fijne hotels

ONTDEK DE BESTE HOTELS IN BERLIJN

Berlijn ligt eigenlijk verrassend dichtbij Nederland. Je kan hierdoor vrij snel in de stad staan. Het is zelfs geen enkel probleem om voor een weekend naar de stad te reizen. Vanuit Utrecht ligt de stad op 635 km. Als je van plan bent een stedentrip naar de stad te boeken, dan zoek je natuurlijk nog een vervoersmiddel. Naast een hotel helpen we je graag met vervoer naar Berlijn. Je weet zo precies vooraf hoe je naar de stad kan reizen. De verschillende vervoersopties hebben we voor je op een rijtje gezet.

Met de auto naar Berlijn

Een eenvoudige manier om naar Berlijn te reizen is met de auto. Binnen 6,5 uur rij je vanuit Utrecht naar het centrum van de stad. Uiteraard moet je dan wel in het bezig van een auto zijn. Een nadeel van reizen met de auto is dat je deze wel ergens moet parkeren. In het centrum vindt je verschillende parkeergarages. Het is alleen niet voordelig om hier een paar nachten je auto te parkeren. Bij de meeste hotels uit onze toplijst staan ook de parkeeropties aangegeven. Je kan hierbij lezen of het mogelijk is je auto bij het hotel te parkeren. Als het mogelijk is je auto bij het hotel te parkeren, dan staan de prijzen hier ook aangegeven.

Vervoer in de stad

Als je met de auto naar Berlijn komt moet je er rekening mee houden dat je hem hierna eigenlijk niet meer gebruikt. De snelste manier om je door de stad te verplaatsen is met het openbaar vervoer. Het openbaar vervoer is uitstekend geregeld. Je kan hiermee voordelig door de stad reizen. Dit is eenvoudiger dan met je auto naar de verschillende parkeergarages te reizen. Vooral in het weekend kan het lastig en kostbaar zijn om een plekje voor je auto te vinden.

Reizen naar Berlijn met de trein

Een snelle en eenvoudige manier om naar Berlijn te reizen is met de trein. Vanuit Amsterdam en Amersfoort vertrekt er een rechtstreekse trein naar Berlijn. Vanuit Amsterdam doe je er 6 uur en 20 minuten over. Vertrek je vanuit Amersfoort? Dan sta je binnen 5 uur en 46 minuten in het centrum van de stad. De reis met de trein is dus sneller in verhouding tot de auto. Je reist naar de stad vanuit een comfortabele ICE trein. Dit is de Duitse hogesnelheidstrein. Vanaf 3 maanden voor vertrek kan je een treinticket boeken. Het advies is om zo vroeg mogelijk je treinticket te boeken. De prijzen voor een ticket lopen last minute helaas alleen maar verder op.

Uitstappen bij Berlin Hbf

De trein vanuit Nederland reist rechtstreeks richting het eindstation Berlin Hbf. Dit is een modern treinstation midden in het centrum van de stad. Als je uit de trein stapt kan je direct naar de Reichstag lopen. Dit geeft wel aan dat je echt midden in het centrum van de stad uitkomt. Je kan eventueel op loopafstand van de Reichstag een hotel boeken. Een andere optie is vanuit het station de metro naar je hotel te nemen. De s-Bahn is een soort metro in Berlijn. Je kan vanuit Station Berlin Hbf eenvoudig op de s-Bahn overstappen en verder door de stad reizen.

Twee keer per dag naar Berlijn

De rechtstreekse trein naar Berlijn vertrekt twee keer per dag. Er vertrekt een trein in de vroege ochtend en in de middag. De ochtendtrein is meestal erg druk en duur. Wil je voordelig en rustig op reis gaan? Kies dan voor de voordelige middagtrein naar de stad. In de trein zijn ook snacks verkrijgbaar en ruime zit plekken. Er is ook altijd plek om je koffers op te bergen. Je hoeft ze dus niet in het gangpad te laten staan.

Met het vliegtuig naar Berlijn

De snelste manier van reizen naar Berlijn is met het vliegtuig. Binnen 1 uur en 15 minuten land je al op vliegveld Tegelen. Verschillende vliegmaatschappijen vliegen vanuit Schiphol, Eindhoven of Rotterdam naar Berlijn. Je kan bijvoorbeeld vliegen met KLM, Arkefly, Ryanair, Transavia of Easyjet. De luchthaven Tegelen is het grootste vliegveld van de stad. Vanuit het vliegveld kan je een bus nemen naar Alexanderplatz. Voor slechts een paar euro koop je al een ticket en sta je binnen een half uur in het centrum. Een alternatief voor Tegelen is Berlin Schönefeld. Ryanair en Easyjet vliegen veel op dit vliegveld. Dit vliegveld ligt 23 km van de stad vandaan. Je kan vanuit hier de trein of de taxi naar het centrum nemen. Een ritje met de trein naar Alexanderplatz duurt ongeveer 25 minuten.

Reizen naar Berlijn op tijd regelen

Zorg ervoor dat je op tijd een vliegticket of treinrit naar Berlijn regelt. De tickets worden meestal alleen maar duurder als je tot het laatste moment wacht. Je kan voordelig uit zijn door op tijd je reis naar de stad te boeken. Denk dus meteen na over je vervoersmiddel als je een hotel in Berlijn gaat boeken.

Top 10 Hotel
in
Berlijn
Hotel-in-Berlijn-270x390
Hotel in Berlijn
Top 10 Bezienswaardigheden
Berlijn
Beziendswaardigheden-Berlijn-270x390
Bezienswaardigheden Berlijn
Top 10 Reizen
naar
Berlijn
reizen-naar-berlijn-270x390
Reizen naar Berlijn

Op de hoogte blijven van de beste Berlijn aanbiedingen?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief: