Beziendswaardigheden Berlijn

Berlijn is absoluut één van de meest historische steden in Duitsland. Tijdens een stedentrip naar de stad kan je unieke bezienswaardigheden ontdekken. Maar je krijgt ook een goed beeld van de vrij recente geschiedenis in de stad. Ben je van plan om binnenkort een stedentrip Berlijn te boeken? Dan is het handig om goed voorbereid op reis te gaan. Wij hebben de bezienswaardigheden Berlijn daarom voor je op een rijtje gezet. Zo kan je alvast jouw weekend weg naar deze prachtige stad gaan plannen.

Ervaar het verleden bij de Berlijnse muur

In 1989 viel de Berlijnse muur. Een historisch moment waarbij Duitsland eindelijk weer een eenheid werd. De stad was tientallen jaren gescheiden in oost en west. Families hadden elkaar al jaren niet gezien. Helaas zijn er ook veel doden gevallen. Vooral bij families die naar de andere kant van de muur probeerden te komen. Na de val van de Berlijnse muur ging de ontwikkeling van Duitsland de goede kant op. Vandaag de dag staan er nog steeds een aantal stukken van deze historische muur overeind. Bij de Eastside Gallery vindt je kunstwerken die op de muur gemaakt zijn. Het is zeker weten indrukwekkend om dit met je eigen ogen te zien.

Reichstag, het parlement van Duitsland

Na de val van de Berlijnse muur moest er natuurlijk één plek komen waaruit het nieuwe Duitsland bestuurt ging worden. De Reichstag werd als plek gekozen. Dit is de plek waar de politiek in Duitsland bedreven wordt. Het is een prachtig historisch gebouw uit 1894 met een glazen koepel als dak. Het is mogelijk om gratis in dit gebouw binnen te kijken. Het is zelfs toegestaan om een zitting van de Duitse politiek bij te wonen. Breng tijdens een bezoek aan de Reichstag zeker even een bezoek aan de glazen koepel. Vanuit hier heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Brandenburger Tor, het symbool van eenheid in Duitsland

De Brandenburger Tor stond tijdens de Berlijnse muur voor een lange tijd in niemandsland. Na de val van de muur werd de toegangspoort tot de oude stad gezien als een symbool van eenheid. Rond het monument vind je vooral veel souvenirwinkels. Je kan hier zelfs je eigen stukje van de Berlijnse muur kopen. Dit is natuurlijk een leuk aandenken voor thuis.

Checkpoint Charlie op de grens tussen oost en west

De Amerikanen hielden tijdens de Berlijnse muur toezicht op de grens tussen oost en west. Er was een Amerikaans deel in de stad en een Russisch deel. Als iemand naar de andere kant besloot te reizen werd hij uitvoerig gecontroleerd bij Checkpoint Charlie. Na de val van de muur blijft de oude grenspost overeind. Het moest een officiële herdenkingsplaats worden voor de slachtoffers die hun leven verloren bij de grenspost. Vlakbij de grenspost vind je het Mauermuseum. Je leest hier de verhalen van de mensen die sneuvelden bij de grenspost. Je krijgt zo een beeld van het verhaal achter de grens van de Berlijnse muur.

Slot Charlottenburg, het paleis van de Duitse koning

Je zou bijna vergeten dat Duitsland vroeger ook gewoon een koning en koningin had. De koning van Duitsland verbleef in de zomermaanden in Slot Charlottenburg. Koning Frederik I bouwde dit slot speciaal voor z’n grote liefde Koningin Sophie-Charlotte. Tijdens de Tweede Wereldoorlog raakte het paleis zwaar beschadigd en bleven er nog maar weinig originele meubels over. Gelukkig is het slot na de Tweede Wereldoorlog volledig gerestaureerd. Vandaag de dag is het nog steeds één van de populaire bezienswaardigheden Berlijn. Regelmatig worden er ook nog rondleidingen gegeven.

Holocaust monument en museum

Eén van de meest indrukwekkende monumenten in Berlijn is het Holocaust monument. Het monument is gebouwd in 2005 en bestaat uit betonnen blokken waar je doorheen kan wandelen. Er staan in totaal 2700 betonblokken waar je tussen kan verdwalen. Het idee erachter is dat je geen uitweg kan vinden. Net als de joden in de concentratiekampen. Het is een indrukwekkend monument dat je een keer gezien moet hebben. Daarnaast is het ook de moeite waard om het Jüdisches Museum Berlin te bezoeken. In dit museum krijg je een duidelijk beeld van de joden vervolging in Duitsland.

Monument Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche

Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche was ooit een kerk dat in de 19e Eeuw door Kaiser Wilhelm gebouwd werd. Tijdens de bombardementen in de Tweede Wereldoorlog werd de kerk zwaar beschadigt. Er bleef alleen nog maar een ruïne van de kerk over. Een architect besloot om de ruïne af te breken. Maar de Berlijnse bevolking was het hier niet mee eens. Ze vonden dat de kerk een duidelijk symbool was voor de oorlog die in de stad uitgevochten is. Uiteindelijk werd besloten om de ruïne te laten staan als oorlogsmonument.

Boek een hotel nabij de bezienswaardigheden Berlijn

Natuurlijk wil je graag zo dicht mogelijk bij de bezienswaardigheden in Berlijn verblijven. Op onze website vind je een top 10 met de beste hotels in de stad. Je kan hier eenvoudig een kamer reserveren. Boek eventueel een kamer in de wijk Mitte. Je verblijft hier op loopafstand van de populaire bezienswaardigheden in de stad.

Top 10 Hotel
in
Berlijn
Hotel-in-Berlijn-270x390
Hotel in Berlijn
Top 10 Bezienswaardigheden
Berlijn
Beziendswaardigheden-Berlijn-270x390
Bezienswaardigheden Berlijn
Top 10 Reizen
naar
Berlijn
reizen-naar-berlijn-270x390
Reizen naar Berlijn

Op de hoogte blijven van de beste Berlijn aanbiedingen?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief: