Hotel in Berlijn

Hotel in Berlijn

De beste hotels in Berlijn vind je natuurlijk in onze toplijst!

LEUKSTE HOTELS IN BERLIJN

Berlijn is één van de populairste steden van Europa voor een stedentrip. De Duitse hoofdstad is een compleet andere stad dan je gewend bent te bezoeken. Het is een echte rauwe stad met een zwarte geschiedenis. Het bekendste deel van de geschiedenis heeft zich nog geen 100 jaar geleden afgespeeld. De stad was het hoofdkantoor van de Nasi’s. Maar werd ook bekend als de stad die gescheiden werd door de Berlijnse muur. Met een hotel in Berlijn kan je zelf deze unieke stad gaan ontdekken. Breng een bezoek aan monumenten zoals de Brandenburgertor of ontdek de historie bij Checkpoint Charlie. Ervaar de stad zelf door er een hotel te boeken.

Waar boek je een hotel in Berlijn?

Als je een hotel in Berlijn gaat boeken kan je kiezen uit verschillende wijken en accommodaties. Er is vandaag de dag nog steeds een duidelijk verschil tussen Oost en West Berlijn. Voordat je gaat boeken is het slim om een wijk uit te kiezen. West Berlijn is duidelijk het rijke deel van de stad. Toch zijn er genoeg monumenten en unieke bezienswaardigheden in het oosten te vinden. In het oosten vind je ook een bruisend nachtleven dat zich afspeelt in oude fabriekshallen. Eigenlijk heeft elke wijk wel iets unieks te bieden. Toch wil je graag in de leukste wijk van Berlijn verblijven. Wij hebben de hotels voor je op een rijtje gezet.

De hipste wijken van Berlijn

Friedrichshain is een hippe wijk in het oosten van Berlijn. Je vindt hier de beroemde East Side Gallery. Hier vindt je een groot stuk van de Berlijnse muur dat nog in stand gebleven is. De stukken grijze muur zijn versiert met prachtige muurschilderingen. Het is zeker de moeite waard om hier te verblijven en rond te struinen. Het is een rauwe wijk met een gemoedelijke sfeer. Wil je graag zoveel mogelijk bezienswaardigheden zien tijdens je verblijf? Kies dan voor een hotel in de wijk Mitte. Dit is de historische wijk van de stad en je vindt hier vrijwel alle bekende bezienswaardigheden. De wijk is dus het perfecte startpunt voor je stedentrip naar de stad. De wijk is ook perfect als je voor het eerst met de stad wil kennismaken.

Ontdek vintage winkels en hippe restaurants

Na de val van de Berlijnse muur wilde vrijwel niemand in de wijk Prenzlauer Berg wonen. Vanwege de lage huurprijzen besloten vooral kunstenaars en creatievelingen zich hier te vestigen. Het resultaat is dat je hier vandaag de dag de hipste restaurants en vintage winkels tegenkomt. Als je een origineel souvenir wil shoppen is dit de perfecte plek om te overnachten. De wijk is uitgegroeid tot één van de meest hippe wijken in de stad. Na een ochtend bezienswaardigheden ontdekken kan je uitrusten in Mauerpark. Je kan hier genieten van de zon en nog een stuk van de Berlijnse muur spotten.

Binnen elk budget een hotel

Een hotel in Berlijn kan je eigenlijk in verschillende prijsklasse boeken. In de wijk Mitte liggen de prijzen voor een overnachting over het algemeen iets hoger. De meeste hotels liggen op loopafstand van één van de bezienswaardigheden. Het voordeel is dat je minder tijd kwijt bent aan reizen. Hierdoor kan je in een klein tijdsbestek een groot deel van deze prachtige stad ontdekken. Wil je niet teveel geld aan een hotel uitgeven? Overweeg dan eens in de buitenwijken of wijken ten oosten van Berlijn te kijken. Prenzlauer Berg is een betaalbaar alternatief en met het openbaar vervoer sta je vrij snel alsnog in het centrum van de stad. Een goedkoop hotel kom je vrij snel in deze wijk tegen.

Luxe hotel Berlijn

Droom je ervan om in een luxe hotel te overnachten? Natuurlijk zit je dan ook in Berlijn goed. De luxe accommodaties liggen verspreid over de stad. Sommige hotels liggen zelfs net iets buiten het centrum. Vanuit je hotelkamer heb je dan een prachtig uitzicht over de stad. De meeste luxe hotels liggen in de wijk Mitte. De luxe hotels zijn niet alleen te boeken vanwege de locatie. Vaak zijn de hotels ook voorzien van extra faciliteiten. Denk bijvoorbeeld aan een zwembad met uitzicht over de stad. Of een luxe spa waar je even kan bijkomen na een dag sightseeing. Of wat dacht je van een luxe restaurant met een uniek uitzicht? De luxe accommodaties zitten vaak vol met dit soort faciliteiten.

Boek op tijd je hotel in Berlijn

Berlijn is al jaren een populaire bestemming bij Europeanen, maar ook reizigers buiten Europa. In het hoogseizoen zitten de beste hotels vrij snel vol. We adviseren dan ook om op tijd een overnachting te boeken. Je voorkomt zo dat jouw favoriete hotel helemaal volgeboekt is. Daarnaast stijgen de prijzen hard als de kamers vol stromen. Zorg er dus voor dat je niet te laat bent met het boeken van een overnachting in de stad. Via onze website kan je direct een overnachting boeken.

Top 10 Hotel
in
Berlijn
Hotel-in-Berlijn-270x390
Hotel in Berlijn
Top 10 Bezienswaardigheden
Berlijn
Beziendswaardigheden-Berlijn-270x390
Bezienswaardigheden Berlijn
Top 10 Reizen
naar
Berlijn
reizen-naar-berlijn-270x390
Reizen naar Berlijn

Op de hoogte blijven van de beste Berlijn aanbiedingen?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief: